Argemont Road Blocker leri güvenliğin en hassas olduğu noktalarda araç geçişini durdurabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Road Blocker Nedir
Road Blocker Sistemleri araç giriş/çıkışlarını kontrol altına almak, bisiklet, motosiklet ve yayaların geçişlerini engelleyen mukavemet ve sağlamlık anlamında en üst düzeyde olan bariyer sistemleridir. Kullanılacak alanda önce kazı çalışması yapılır, kazı sonrası Road Blocker’lar açılan alana indirilerek terazi işlemi yapılır ve sonrasında betonlama işlemine geçilir, betonlama bittikten sonra Road Blocker’ların önüne ve arkasına loop dedektör için yer kesilerek manyetik alan oluşturulur. Kontrol kabinindeki elektrik/elektronik bağlantılarda yapılarak devreye alma işlemi ile birlikte sistem çalışır hale getirilir. Road Blocker’lar buton, kumanda, plaka okuma OGS/HGS, GSM vb. sistemlerle entegre çalışabilir.
Road Blocker’ların çalışma şekli;
Zemin ile düz olan Road Blocker’lar bağlı olduğu entegre sistemden gelen birinci komutla (buton, kumanda vb.) yerden blok/rampa halinde yukarıya doğru hareket eder, ikinci gelen komutla da aşağıya doğru iner ve tekrar zeminle düz bir hale gelir.
Road Blocker Çeşitleri Nelerdir?
Road Blocker Sistemleri’nin Yüksek Güvenlikli Road Blocker (PAS68-K12-IWA14-1), Hidrolik Road Blocker, Teleskopik Road Blocker, Mini Road Blocker ve Mobil Road Blocker olmak üzere beş çeşidi vardır. Bu bariyer sistemlerinin çeşitlerinden kısaca bahsedelim. Yüksek Güvenlikli Road Blocker Sistemleri, daha çok üst düzeyde güvenlik gereken alanlarda kullanılmak için tasarlanmıştır. Bu sistem genel olarak askeri üs bölgeleri, kamu kurum ve kuruluşları, havalimanları, ceza infaz kurumları, elçilikler vb. alanlarda tercih edilmektedir. Hidrolik Road Blocker Sistemi üretim tesisleri, petrol rafinerileri, oteller, havaalanları ve stadyum gibi giriş-çıkışın kontrollü ve güvenli yapılması gereken alanlarda tercih edilmektedir. Teleskopik Road Blocker Sistemi Hidrolik Road Blocker Sistemi ile aynı alanlarda kullanıma uygun olup, aralarındaki fark derin kazı çalışması yapılamayan alanlarda kullanılmak amaçlı yelpaze tipi iç içe geçen katmanlardan tasarlanmıştır. Mini Road Blocker Sistemleri tıpkı Mantar Bariyer Sistemleri gibi tekli ve çoklu gruplar halinde çalışmaya uygun olup, en yaygın kullanım alanı olarak yayalaştırma projelerini örnek gösterebiliriz. Yeni tasarımımız olan Mobil Road Blocker Sistemi ise İki kriko ve dört tekerleğin yardımıyla standart bir otomobil veya benzeri bir araç tarafından çekilerek sahadan sahaya taşınabilen portatif güvenlik bariyer sistemidir. Diğer ürünlere istinaden kazı, betonlama vb. işlemler gerektirmez istenilen herhangi bir düz kombinasyona (asfalt yol, toprak zemin vb.) yerleştirilebilir. Road Blocker Sistemleri istenilen renklerde üretilmekte olup, hareketli kısım malzemesi ST44 kalite çelik ve dış saclar ise galvaniz gibi yüksek dayanıma sahip malzemelerden üretilebilmektedir.
Road Blocker Sistemleri’nin Tercih Edilme Sebepleri?
Road Blocker Sistemleri askeri ve emniyet kurumlarının giriş/çıkışlarını güvenli kontrol altına almak, holding ya da şirketlerin iş güvenliği ve giriş/çıkış kapıları, havaalanları, petrol sahaları, cezaevleri gibi yerlerin kontrollü geçişlerini sağlamak, kamu alanlarında, belediye ve diğer kuruluşlarda yayalaştırma projeleri için kullanılmakta olup birçok alanda da hırsızlık olaylarını engellemek amaçlı tercih edilmektedir. Road Blocker fiyatları kullanılacak alana ve çeşitlerine göre değişirken tercih edilmesinin sebeplerinden bir diğeri ise mukavemet ve sağlamlık anlamında yapısal olarak en üst düzeyde bariyer olmasıdır.
Road Blocker Sistemleri’nde kalite sertifikaları nelerdir?
Road Blocker’ların uluslararası sertifikaları aşağıdaki gibidir;
- CE (Avrupa Standartlarına Uygunluk)
- EAC (Avrasya Standartlarına Uygunluk)
- LVD (Makinelerde Elektriksel Güvenlik)
- EMC (Elektromanyetik Uyumluluk)
- IP67 (Koruma Sınıfı Testi)
- PAS68 (İngiliz çarpışma test standardı)
- ASTM (A.B.D. çarpışma test standardı)
- IWA 14 (Uluslararası çarpışma test standardı)